Българинът загуби от Даниил Медведев след здрава и атрактивна битка Най-добрият

...
Българинът загуби от Даниил Медведев след здрава и атрактивна битка Най-добрият
Коментари Харесай

Гришо не успя! Руснак го спря по пътя към първи финал в Големия шлем

Българинът загуби от Даниил Медведев след здрава и атрактивна борба

 

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна в полуфинала на Ю Ес Оупън. Гришо бе спрян от руснака Даниил Медведев с 6:7, /5/, 4:6, 6:3 Българинът се бори като лъв, даде всичко от себе си, само че не съумя да пробие невероятната отбрана на Медведев, който в огромна част от мача играеше на 3 метра зад главната линия. Григор направи необикновено атрактивни точки, само че оста неточности, освен това – в решителни моменти от мача. Иначе двамата изиграха доста здрав и оспорван мач, заслужен за полуфинал на шампионат от Големия шлем. Григор загуби третия си полуфинал в Шлема и пропусна да стане първият роден тенисист, играл за трофей от най-престижната конкуренция в тениса. Въпреки загубата Гришо остави отлични усещания с представянето си в Ню Йорк след доста сложен сезон, в който бе изпаднал в дълбока рецесия.

Гришо позволи пробив още в първия гейм, само че последователно откри противопоставяне на искрено защитната игра на противника си първоначално и с премерена експанзия и самообладание в разиграванията съумя да го върне бързо. След това и двамата печелеха подаванията си. При 6:5 в своя изгода Гришо имаше опция да пробие, само че не успя- В тайбрека двамата позволиха много неточности, като по-решаващи се оказаха тези на Григор. Статистически Гришо надигра противника си, печелеше сервис геймовете си по-лесно, само че съдбовни неточности в тайбрека се оказаха съдбовни, а в решителните моменти Медведев сподели здрави нерви.

Началото на втория сет се трансформира в церемониал на пробивите. Григор проби от 15:40, само че незабавно по-късно загуби подаването си без да завоюва точка. Последва още една замяна, с цел да се стигне до 4:4. Последваха два гладиаторски гейма с необикновен тенис и на двамата и дълги и зрелищни разигравания. Руснакът завоюва и двата, а наклонността Гришо да редува невероятни осъществявания с неточности във значими точки продължи и в този момент.

В третия сет Медведев понижи грешките, още повече влезе в темп и това в допълнение разколеба играта на Гришо. Руснакът проби и поведе с 4:1, което му бе задоволително да затвори мача в своя изгода. / Traffic news

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: